Vyber si krajinu doručenia zásielky

Nalaď sa s Muzikerom na 13. ročník festivalu Grape

Aktualizované 16.07.2024
Čítanie na 5 min.
Miloš Rabatin
Poď s nami na 13. ročník festivalu Grape, ktorý privíta top domácich aj svetových umelcov ako Charlotte de Witte, Michael Kiwanuka, Tom Odell a Two Door Cinema Club. Muziker sa tento rok pripojí ako partner festivalu s vlastným stageom, ktorý prinesie špičkové vystúpenia od Calina, NobodyListen, Porsche Boya a ďalších. Okrem toho ťa v Muziker zóne čakajú exkluzívne hudobné workshopy, hudobné nástroje a freestyle battle. Nezmeškaj túto hudobnú lahôdku!
Nalaď sa s Muzikerom na 13. ročník festivalu Grape

Druhý augustový víkend privíta trenčianske letisko návštevníkov a umelcov na jednej z najväčších hudobných open-air akcií na Slovensku. Už po 13. raz sa otvoria brány festivalu Grape a popri vystúpeniach domácich a svetových interpretov ťa tu čaká aj množstvo sprievodného programu. 

Okrem hlavných hviezd ako Charlotte de Witte, Michael Kiwanuka, Tom Odell a Two Door Cinema Club sa môžeš tešiť aj na silné zastúpenie slovenskej a českej hudobnej scény. 

Tohto roku bude po prvýkrát na festivale aj Muziker ako jeden z partnerov. V spolupráci s českým producentom a DJ-om NobodyListen z projektu @addictrave ti prinesú na Grape 2024 jedinečný stage, aký tu ešte nebol. Tešiť sa môžeš na špičku domácej a českej scény hip-hopu a elektroniky. 

Kto vystúpi na Muziker stagei?

Calin

V piatok o 22:30 sa môžeš pozrieť na talentovaného českého RnB speváka a rappera. Narodil sa v Moldavsku a svoje skladby nahráva vo vlastnom vydavateľstve Rychlí kluci. 

NobodyListen

Ihneď po Calinovi príde na stage NobodyListen. Zakladateľ labelu Addict Sound&Rave získal v roku 2015 nomináciu na českú cenu Anděl a okrem iných úspechov má na Grape pod palcom dramaturgiu celého Muziker stageu. 

James Cole

Veterán a stálica českej rapovej scény už viac ako 20 rokov. Ako súčasť dua SUPERCROOO prispel k radikálnej premene lokálnej scény. Na svojom konte má viacero nominácií na cenu Anděl a vystúpi v piatok o 18:10.

Porsche Boy  
V sobotu sa môžeš tešiť na slovenského interpreta Porsche Boy. Vystúpi o 18:30 a svojim energickým rapom bezpochyby osvieži line-up Muziker stageu. 

Annet X & NobodyListen 
Na Muziker stage výstupi aj česká speváčka, skladateľka a textárka, Annet X. V roku 2016 debutovala so singlom "TAKTOMABYT" a v roku 2020 vydala oceňovaný album "Až budem veľká, chcem byť Aneta Charitonova". Annet X je známa aj vďaka spolupráci s NobodyListen, s ktorým spoločne vystúpia práve v sobotu. Ich spoločný album "KOUKEJ SE MNOU" spája rap-pop, house, trap a UK garage a zaručene vás rozhýbe. 

Yzomandias  
Na programe v sobotu o 22:50. Pre fanúšikov známy aj ako Logic, patrí k najpočúvanejším interpretom československej scény. Zakladajúci člen skupiny Milion+ začal tvoriť hudbu pred 17 rokmi a dnes má na konte 10 albumov a 4 EPčka. 

FVLCRVM (DJ set) b2b ĀPWIRE  
Prievidzské trio Āpwire spolu so skúseným producentom FVLCRVM-om uzavrú sobotný program. Hrať budú až do svitania o 4:40 a priprav sa na 80/90 gabber, hardcore, happy hardcore a mnoho ďalších rave žánrov.


Muziker zóna - chill out a ešte viac hudby na festivale

Oddych a zábava

Okrem samotného stageu prinesie Muziker na Grape aj oddychovú zónu, kde budeš môcť relaxovať, zahrať si na hudobných nástrojoch a vyskúšať konzoly pre DJ-ov a producentov. K dispozícii budeš mať hudobné nástroje značiek Fender, Yamaha, Boss a Roland. Ak ťa láka dídžejing a hudobná produkcia, tak budeš môcť testovať DJ konzoly a nástroje značiek Arturia a Pioneer DJ. 

3 x exkluzívne hudobné workshopy

Pre tých, ktorí chcú nakuknúť do zákulisia hudby, pripravil Muziker tri zaujímavé workshopy. Predstavia sa basgitaristka Laura zo skupiny Billy Barman, Meowlau x Val, Yanko Král so svojimi DJ-skými trikmi a Peter Zajaček z Medial Banana so svojim gitarovým umením. Ak chceš zlepšiť svoju hru alebo len uvažuješ nad tým, že by si začal hrať na basgitare, gitare, či vlastnou huobnou produkciou, tieto workshopy by si si nemal nechať ujsť. 

Special Freestyle battle s Otcom Mircom

Vrcholom programu v Muziker zóne bude freestyle battle moderovaný legendárnym Otcom Mircom. Ak sa budeš chcieť zapojiť, zastav sa za nami v Muziker zóne, kde si ťa zapíšeme a tvoje meno nasadíme do battle pavúka. Ak sa na to necítiš, tak príď aspoň povzbudiť všetkých súťažiacich. Freestyle battle bude prebiehať v Muziker zóne v sobotu, presne o 11:00. Výherca získava 300€ na nákup čohokoľvek v Muzikeri.   

Súťaž priamo na Grape a špeciálny merch

V Muziker zóne na teba čaká aj možnosť zapojiť sa do exkluzívnej súťaže, ktorá bude prebiehať priamo na mieste. Výherca získa 2 vstupenky na festival Grape 2025!   

Príď si po svoju dávku dobrej hudby na Muziker stage a navštív aj Muziker zónu, kde nájdeš kopu radostí, zábavy a exkluzívne zdarma aj špeciálny Muziker merch. Tešíme sa na teba! 

Viac informácií o festivale Grape a Muziker stage nájdete na: https://www.grapefestival.sk

Výber LP platní a CD - Grape edition