Vyber si krajinu doručenia zásielky

Koncert: Bob Dylan – Praha, Česko, O2 Aréna (4-6.10.2024)

06.09.2024
Čítanie na 8 min.
Veronika Svajčiaková
Bob Dylan, legendárny spevák, skladateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, prichádza do Prahy, aby vystúpil v O2 Arene. Táto výnimočná udalosť ponúka jedinečnú príležitosť vidieť naživo jedného z najvplyvnejších hudobníkov všetkých čias. Nezmeškajte túto šancu zažiť magickú atmosféru koncertu, ktorý osloví všetkých milovníkov hudby a umenia.
Koncert: Bob Dylan – Praha, Česko, O2 Aréna (4-6.10.2024)

Bob Dylan, legendárny spevák, skladateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, prichádza do Prahy, aby vystúpil v O2 Arene. Táto výnimočná udalosť ponúka jedinečnú príležitosť vidieť naživo jedného z najvplyvnejších hudobníkov všetkých čias. Nezmeškajte túto šancu zažiť magickú atmosféru koncertu, ktorý osloví všetkých milovníkov hudby a umenia.  

Miesto a čas

Miesto: O2 Universum (O2 Arena) – Sál A, Praha, Česká republika  

Dátum a čas: 4., 5. a 6.10. 2024 – 20:00 (vstup do sály možný od 19:00)  

Lístky (cena a predajné miesta)  

Cena vstupeniek  

Cena vstupeniek sa pohybuje od 2 790 Kč do 3 790 Kč: za vstupenku, záleží od vybraného miesta na sedenie (iné miesta nie sú k dispozícií).  

Lístky na koncert Boba Dylana je možné kúpiť online na stránkach  

Ticketportal  

v rámci ticketportalu si môžeš zakúpiť ku každému lístku aj VIP balíček – “Bob Dylan: Gourmet experience” za cenu 1 190 Kč, viac informácií o tomto balíčku nájdeš TU  

Ticketmaster  

Dôležité: Tento koncert je tzv. “Show bez Telefónu” čo inými slovami znamená, že počas celého koncertu je v sále zakázané používať mobilný telefón.  

Funguje to tak, že akonáhle dorazíš na miesto koncertu, bude tvoj telefón uzavretý do bezpečnostného púzdra od firmy Yondr, s čím ti pomôže niektorý z mnohých miestnych asistentov. Telefón potom môžeš mať pri sebe počas celého koncertu.  

Doprava pomocou MHD z Hlavního nádraží  

Najjednoduchšia a najrýchlejšia doprava z Hlavního nádraží do O2 Universum (O2 Arena) je kombináciou 2 liniek metra → linka C z Hlavního nádraží na zastávku Florenc a odtiaľ linkou B na zastávku Českomoravská, na ktorej treba vystúpiť. Odtiaľto je O2 Universum vzdialené zhruba 5 minút chôdze.  

Čas odchodu spojov si môžeš vyhľadať priamo na stránke dopravného podniku mesta Praha.  

Pri využití MHD si nezabudnite zakúpiť cestovný lístok. Lístok si môžeš kúpiť v automatoch priamo na zastávke, ktoré prijímajú mince aj bezkontaktné platby – odporúčame zakúpiť si jednorazový tlačený 30 min lístok v základnej cene 30 Kč.  

Parkovanie  

Pre tých ktorý sa na koncert rozhodli prísť autom, v okolí O2 Areny v Prahe je niekoľko možností parkovania. Odporúčame jednu z nasledujúcich:  

Oficiálne parkovisko O2 Areny (Parking O2 Arena)  

Adresa: Českomoravská 2345/17, Praha 9.  

Nachádza sa priamo pri O2 Arene a je najbližšou a najpohodlnejšou voľbou pre návštevníkov. Parkovisko je kryté a strážené.  

Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať miesto vopred cez webové stránky O2 Areny alebo využiť rezervačný systém pri nákupe vstupeniek na akciu.  

Galéria Harfa Parkovisko  

Adresa: Českomoravská 2420/15a, Praha 9.  

Obchodné centrum Galéria Harfa ponúka veľké podzemné parkovisko, ktoré je dostupné tak pre zákazníkov, ako aj pre návštevníkov O2 Areny.  

Prvých niekoľko hodín parkovania je obvykle zadarmo, potom sa platí hodinová sadzba.  

Parkovanie na ulici  

V okolí O2 Areny je niekoľko zón pre platené parkovanie (modré a fialové zóny).  

Je nutné sa uistiť o platnosti a podmienkach parkovania, pretože niektoré zóny môžu byť obmedzené pre rezidentov alebo majú časovo obmedzenú platnosť.  

Platba je možná prostredníctvom parkovacích automatov alebo mobilných aplikácií.  

Parkovisko P+R (Park and Ride)  

Pokiaľ preferujete parkovanie mimo centra a následné použitie verejnej dopravy, môžete využiť jedno z niekoľkých parkovísk P+R na okrajoch Prahy (napr. Letňany, Čierny Most).  

Parkovisko P+R ponúka lacné parkovanie s dobrou dostupnosťou do centra mesta a následnou jednoduchou dopravou do O2 Areny metrom a električkou.  

Odporúčame  

Vzhľadom na to, že O2 Arena organizuje veľké akcie a koncerty, je dobré prísť s dostatočným predstihom, aby si mal dostatok času na nájdenie parkovacieho miesta.  

Sleduj aj aktuálne informácie o parkovaní a doprave na oficiálnych stránkach O2 Areny,, najmä ak sa chystáte na veľkú udalosť.  

Ubytovanie  

V okolí O2 Areny v Prahe je niekoľko možností ubytovania, ktoré sa nachádzajú v blízkosti arény a poskytujú rôzne úrovne komfortu a ceny. Tu sú niektoré odporúčané hotely:  

Hotel Carol  

Adresa: Kurta Konráda 12, Praha 9.  

Hotel sa nachádza asi 10 minút chôdze od O2 Areny. Ponúka komfortné ubytovanie, reštauráciu, bar a wellness centrum s bazénom a saunou. Je vhodný pre rodiny aj obchodných cestujúcich.  

Wellness Hotel Step  

Adresa: Malletova 1141/4, Praha 9.  

Asi 15 minút pešo od O2 Areny. Hotel je známy svojimi športovými a wellness zariadeniami, vrátane tenisových kurtov, bowlingu, bazénu a fitness centra. Ponúka niekoľko reštaurácií a barov.  

Clarion Congress Hotel Prague  

Adresa: Freyova 945/33, Praha 9.  

Moderný hotel spojený s nákupným centrom, ktorý ponúka pohodlný prístup do centra mesta a do O2 Areny. Hotel ponúka komfortné izby, wellness centrum, niekoľko reštaurácií a barov a veľký konferenčný priestor. Je to luxusnejší variant hotela s vyššou cenou za ubytovanie.  

Hotel Inturprag  

Adresa: Lisabonská 606/10, Praha 9.  

Lacnejší hotel, ktorý je vzdialený asi 10 minút chôdze od O2 Areny. Ponúka základné a čisté ubytovanie, vhodné pre návštevníkov na krátkodobý pobyt. Dobrá voľba pre tých, ktorí hľadajú jednoduché ubytovanie za rozumnú cenu.  

Hostel a Hotel A&O Prag Metro Strizkov  

Adresa: Dečínska 1, Praha 9.  

Ekonomický variant, vhodný pre skupiny alebo cestovateľov s obmedzeným rozpočtom. Ponúka ako hostelové izby, tak aj hotelové izby. Jednoduchá dostupnosť k O2 Arene pomocou verejnej dopravy (metro).  

Hotel Pivovar  

Adresa: Freyova 12/1, Praha 9.  

Štýlový hotel s útulnou atmosférou, vzdialený asi 15 minút chôdze od O2 Areny. Ponúka moderné izby a vynikajúcu reštauráciu s tradičnou českou kuchyňou.  

Tipy pre rezerváciu  

Odporúčame ti rezervovať ubytovanie vopred, najmä ak plánuješ pobyt počas veľkých akcií v O2 Arene, kedy môže byť vyšší dopyt po ubytovaní.  

Mnohé hotely ponúkajú zľavy alebo balíčky pri dlhšom pobyte alebo pri rezervácií cez oficiálne webové stránky.  

Pre najlepšie možnosti a aktuálne ceny odporúčame využiť rezervačné platformy ako napríklad Booking.com, Airbnb, alebo priamo kontaktovať vybrané hotely. 

Hudobné CD, LP platne a Merch Boba Dylana

Na našich stránkach nájdeš bohatý výber hudobných CD LP platní a merchu Boba Dylana. Dokopy sa jedná až o 50 rôznych LP platní, ktoré pokrývajú celú hudobnú tvorbu tohto jedinečného hudobníka. 

Čo sa týka merchu, v ponuke máme tričká Boba Dylana, ktoré by nemali chýbať v zbierke žiadneho skutočného fanúšika. 

Nalaď sa na koncert už dnes! 

Kto je Bob Dylan?  

Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) narodený 24. mája 1941 v Duluth, Minnesota, USA je americký spevák, skladateľ, hudobník, básnik a umelec, ktorý je považovaný za jednu z najvplyvnejších postáv v populárnej hudbe 20. a 21. storočia.  

Bob Dylan je jedným z najvýznamnejších a najvplyvnejších hudobníkov moderného veku, ktorého diela zostávajú aktuálne a majú hlboký vplyv na rôzne aspekty kultúry. Jeho kariéra trvá viac než šesť desaťročí a jeho hudobný štýl zahŕňa žánre ako folk, rock, blues, country a gospel.  

Je známy svojimi textami, ktoré často odrážajú sociálne, politické a filozofické témy. Okrem toho, že je spevák a skladateľ, Dylan hrá na množstvo nástrojov vrátane gitary, klavíra a harmoniky.  

Okrem hudby sa Dylan venoval aj písaniu a napísal autobiografiu "Chronicles: Volume One", ktorá bola vydaná v roku 2004 a stala sa bestsellerom. Okrem toho je Dylan držiteľom Nobelovej ceny za literatúru, ktorú získal v roku 2016 za "vytvorenie nových poetických výrazov v rámci veľkej americkej piesňovej tradície."  

Bob Dylan sa počas svojej kariéry objavil v niekoľkých filmoch a dokumentoch, a to ako herec. Jeho prítomnosť na plátne je taká rozmanitá ako jeho hudobná kariéra.  

Najväčšie hity Boba Dylana  

Bob Dylan má v repertoári mnoho slávnych piesní, ktoré sa stali ikonami populárnej hudby, niektoré z nich sú napríklad:  

"Blowin' in the Wind" (1963) – Jedna z jeho najznámejších piesní, ktorá sa stala hymnou občianskych práv a protivojnového hnutia.  

"Like a Rolling Stone" (1965) – Táto pieseň sa často označuje za jednu z najväčších rockových piesní všetkých čias.  

"The Times They Are A-Changin'" (1964) – Pieseň, ktorá sa stala symbolom spoločenských zmien v 60. rokoch.  

"Mr. Tambourine Man" (1965) – Skladba, ktorá sa stala populárnou aj v podaní skupiny The Byrds a stala sa kľúčovým dielom folk rockového žánru.  

"Knockin' on Heaven's Door" (1973) – Pieseň pôvodne napísaná pre film "Pat Garrett and Billy the Kid" a stala sa klasikou, ktorú prevzali mnohí umelci.  

"Tangled Up in Blue" (1975) – Jedna z jeho najlepších piesní zo 70. rokov, pochádza z albumu "Blood on the Tracks."  

"Hurricane" (1976) – Pieseň o boxerovi Rubinom "Hurricane" Carterovi, ktorý bol nespravodlivo odsúdený za vraždu. Táto skladba sa stala symbolom boja za spravodlivosť.  

Najnovšie hity Boba Dylana  

V posledných rokoch Bob Dylan pokračoval v tvorbe novej hudby a vydával pesničky, ktoré si získali uznanie a sú to napríklad piesne:  

"Murder Most Foul" (2020) – Táto skladba, ktorá trvá takmer 17 minút, sa stala jeho prvým singlom, ktorý sa dostal na vrchol hitparády Billboard's Rock Digital Song Sales. Je to reflexívna pieseň o atentáte na Johna F. Kennedyho a zmene americkej kultúry.  

"I Contain Multitudes" (2020) – Pieseň plná kultúrnych odkazov a introspektívnych textov, ktorá odráža Dylanovu schopnosť miešať osobné a všeobecné témy.  

"False Prophet" (2020) – Tretí singel z jeho najnovšieho albumu "Rough and Rowdy Ways," ktorý predstavuje Dylana ako pozorovateľa modernej doby.

Bob Dylan